Perfekta resultat med stansmaskiner

Ett perfekt hål som är gjort av en stansmaskin

Perfekta resultat med stansmaskiner

Då man inte kan använda laser eller annan form av metallbearbetning så blir ofta stansning lösningen. Med stansmaskiner som är gjorda för att erbjuda flexibilitet och effektivitet så kan man göra hål i metaller på ett snyggt och precist vis. Det kan krävas mycket stora krafter för att stansa men maskinerna som gör arbetet är kompakta och de har en design som bidrar till en arbetsplats som är estetiskt tilltalande.

Så jobbar stansmaskiner

När man vill stansa med stansmaskin så får man hjälp av funktioner som gör det möjligt att automatiskt hålla ordning på hur många hål som ska stansas och på hur många delar. Man programmerar maskinen och sedan kan man dra igång stansningen. Inuti maskinen så kommer stansverktyg att röra sig över de delar som ska stansas för att slå ner på rätt plats och med rätt kraft. De bitar som blir över förs automatiskt till en skräpuppsamling på ett sätt som gör att de inte stör arbetsprocessen i maskinen.

En bra stansmaskin

Det finns lite olika typer av stansmaskiner och man kan köpa dessa från återförsäljare av industrimaskiner. Det är möjligt att skaffa en begagnad maskin, men det finns förstås viktiga fördelar med att välja en ny och modern stansmaskin då denna kommer med finesser som gynnar produktionen på flera sätt. Moderna kantpressar och bockningsmaskiner såväl som stansare är också gjorda för att vara säkrare och ge operatörer en behagligare arbetsmiljö vilket inte är mindre viktigt än goda resultat.

9 feb 2017