Gallerdurk

Gallerdurk för bättre miljö

Metaller kan faktiskt vara ett riktigt bra val så man värnar om miljön. Idag så kan man välja rostfritt galler som är tillverkat på ett miljövänligt sätt och som erbjuder en hållbarhet som också innebär att man spar på resurser. Det finns stora behov av svetsade galler i olika sammanhang, och många gånger så blir det så att man väljer gallerdurk aluminium och av andra slitstarka material just för att man vill säkra sig om att slippa byta ut durken inom en snar framtid. Förutom lång hållbarhet så är det förstås viktigt att tillverkningsprocessen är miljövänlig och det här är något som svenska industriföretag som Stegerud Steel är bra på.

Gallerdurk av miljövänliga material

Man kan tillverka gallerdurkar av olika material. Till vattenmiljöer som i badhus och pooler så väljer man ofta gallerduk plast som är lätt att göra ren. Rent praktiskt så skulle man förstås kunna använda sig av halksäker gallerdurk av metallmaterial men plast är ofta ett bättre val för badhusmiljön. Det som är så bra med gallernät av plast är att de går att återanvända då de är uttjänta. Plast slits snabbare än metall men den kan då smältas ner för att bli till helt nya produkter. När man ser på gallerdurk pris så är det förstås så att plasten kostar mindre än metallnäten, och det är också en faktor att beakta.

En trevlig arbetsplats

I miljöer där man kanske måste använda sig av gallerfönster för säkerhetens skull så blir det viktigare än någonsin att man får galler som har utformats med tanke på estetik. När man talar om miljö så handlar det ju inte bara om gifter och den energi som krävs vid tillverkning av durkar. När man jobbar på en industriell arbetsplats där man använder sig av metallnät som golv såväl som i fönster och för hyllsystem så kan det ju lätt bli trist om inredningen är ful att se på. Det här är något som svenska gallerdurk tillverkare är väl medvetna om och de har lämnat utrymme för det där med estetik. Nästa gång du ser ett snyggt stängsel av metall så kan du ju ponera att det faktiskt rör sig om en durk som står upp lodrätt.
Offentliga miljöer kräver att de galler som används är vackra att se på och att de inte kommer att leda till problem med rost. För att undvika rost så kan man välja aluminium som är ett rostfritt material eller skapa durken med en metall som man har behandlat så att den kan stå emot fukt och det slitage som gallret kommer att utsättas för. Det är väldigt viktigt med slitstarkhet. Om man tänker sig att man ska återanvända en durk längre fram så är det ju bra om den inte har slitits ut så att delar har lossnat och försvunnit för att hamna i skog och mark.