Ska du sälja bolag för likvidation?

Innan du väljer att sälja bolag för att avveckla det så finns det en hel del att betänka. Att det brister vad gäller pengar och utveckling är goda skäl till att likvidera, men frågan är om du kan göra något åt detta inom en rimlig tidsram. Om du ser att resultaten inte möter förväntningar så kan det också vara en anledning till att välja snabbavveckling. Då kan du undvika att förlora stora pengar på ett företag som aldrig kommer att lyfta.

Sälja bolag eller investera mer i det?

Om du väljer att sälja bolag nu så kanske det innebär att du slipper gå på minus. Men det kan ju också innebära att du missar chansen att lyckas. Om du säljer bolaget och sedan likviderar så kan du inte ångra dig. Bolagsservicen kan inte vända processen och sälja tillbaka företaget. Du måste börja om från början med nya stansmaskiner om du ångrar dig.

Stansmaskiner och annan utrustning har du ju sålt innan du ens kan börja med en försäljning av ab för likvidation. Då är det verkligen bra att du vet att du är säker på ditt beslut. Kanske kan det finnas ett sätt att driva det hela vidare på. Med ett större kapital så kanske du kan investera i fler maskiner och vidga verksamheten.

Det hela låter bra i teorin men måste också fungera i praktiken. Dessutom så måste du ju hitta någon som är villig att investera i bolaget. Banken är inte alltid så intresserad av att ge företagslån då en verksamhet inte har någon tydlig plan för hur man ska komma igen och gå på plus.

Stora risker

När det är så att det finns stora risker med att fortsätta verksamheten på verkstadsgolvet så kan det vara bättre att sälja bolag för att likvidera det. Om du till exempel inser att det kan komma att bli tal om konkurs så är det givetvis bättre att du säljer nu och tar dig ur det hela på ett bra sätt.

Det är inte smart att ta stora risker för att fortsätta en verksamhet som är svag och kräver krafttag av rätt typ. Du måste vara säker på att de åtgärder som sätts in verkligen fungerar och ger effekt inom den tidsram som har satts upp. Om du inte är det så är det klokare att avveckla och att få ut så mycket som möjligt då du kan det.

Det är lättare att gå vidare då du undviker en konkurs. Dessutom så slipper du ju hantera allt det administrativa då du säljer bolaget till en bolagsservice som kommer att sköta avvecklingen galant.

16 okt 2018