Sista kantpressen är såld, dags för snabbavveckling!

När allting är redo för försäljning av bolag så kan snabbavveckling bli ett bra val. Det här är en metod som innebär att man får ut pengar från bolaget på mycket kort tid då det är vilande. Det kan gå så snabbt som en vecka, kanske till och med snabbare. Men varför ska man snabbavveckla? Det är en fråga som man bör ha svaret på om man ska välja denna typ av avveckling. Det kostar nämligen en slant att få tjänsten och då är det verkligen viktigt att man är väl medveten om fördelarna såväl som möjliga nackdelar.

Snabbavveckling av bolag på en vecka

Om man ska likvidera ett aktiebolag själv så kan det ta tid. Har man redan lagt ner flera månader på att sälja av kantpressar, och andra industrimaskiner, så kanske det inte finns tålamod att vänta ett år till på att allting ska bli klart. Normalt sett så tar en likvidation av ab omkring 8 månader att genomföra. Utskiftningen av tillgångar i bolaget kommer till sist att gå till de som ägde aktier i företaget. När man väljer snabbavveckling så kan man få ut dessa pengar på en veckas tid. Det kan vara en stor fördel då allting blir klart på så kort tid och alla kan gå vidare och slippa tänka mer på verksamheten som har lagts ner.

Tid att se framåt

Om man har beslutat sig för att lägga ner ett företag så är det inte alltid så roligt. Det kan bero på att man inte ser tillräckligt mycket lönsamhet eller att det inte finns någon som kan ta över då man vill gå i pension. I och med att det kan kännas tungt att säga farväl till verksamheten så är det inte så dumt att få detta gjort snabbare. Den som vill gå vidare med nya projekt kan ju också se en stor fördel med att inte behöva fundera mer på det som inte gick så som man hade tänkt sig.

Behov av pengar

Oavsett om man ska starta ett nytt företag eller vill få loss pengar privat så kan det också vara en fördel att få detta gjort med snabbavvecklingen. Pengarna kommer ju in snabbt och säkert. Vet man vad pengarna ska användas till så kan man genast slå slag i sak och man slipper vänta. Det kan ju vara så att det finns tillfälle just nu att investera i något nytt och då går det ju inte att vänta 7 till 8 månader på att få ut pengarna. Ett lån under tiden kan också bli mycket dyrt så snabbavvecklingen blir en bra affär trots att den kostar pengar.

Kostnaden ska vara skälig

Man kan se kostnaden för snabbavveckling som en nackdel men hur stor nackdel det blir beror på vilket finansbolag som köper företaget för att avveckla det. Det man måste räkna på är den tid som man sparar då man säljer. Tid är också pengar. Då det finns en bra plan för vad som ska göras med pengarna som kommer in för bolaget så kan man inte se kostnaden för detta som något större problem. Här är det återigen så att man ska vara väl upplyst och verkligen förstå varför man väljer att sälja hellre än att avveckla själv. Om man är på det klara med detta så blir kostnaden försvarbar.

Slipp administrativt arbete

Att ha administrativt arbete för ett företag som man inte längre driver aktivt är inte särskilt uppmuntrande. Dessutom så är det många som tycker att arbetet med avveckling känns svårt då man kanske inte kan lika mycket om detta som om kantpressning och industriproduktion. När man väljer snabbavveckling så kommer bolagsservicen som köper bolaget att ta hand om precis allting. De sköter allt det administrativa och själv kan man lämna det hela bakom sig.

För att försäljning av ab för avveckling ska bli lyckad så är det förstås viktigt att man får hjälpen av rätt bolag. Det är viktigt att det hela sköts på rätt sätt så att man inte får jobbiga överraskningar från Skatteverket i framtiden. Med rätt hjälp så kan försäljningen helt klart löna sig och vara något som gör att man återigen kan känna inspiration och se framåt med nya projekt.

5 feb 2018